Jump to content
MusicON

Ultimul film vazut

Recommended Posts

La vita è bella

http://www.imdb.com/title/tt0118799/

 

Filmul este o fabula in stil chaplinian despre puterea imaginatiei de a se impotrivi crudelor realitati din Europa in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.

In centrul povestii se afla Guido (Roberto Benigni) - un personaj incantator, caracterizat printr-o inocenta copilareasca si nutrind un mare vis: acela de a deschide o librarie proprie. Este anul 1939. Guido a venit in Arezzo, un orasel din Toscana, impreuna cu prietenul sau, poetul Feruccio (Sergio Bustric), ignorand antisemitismul manifestat cu din ce in ce mai multa violenta de catre guvernul fascist.

Guido se indragosteste de Dora, o tanara si frumoasa profesoara (Nicoletta Braschi, actrita preferata a lui Benigni). Din pacate, Dora, pe care el o numeste "Printesa", este logodita cu un oficial fascist din localitate. Dar Guido nu se lasa impresionat si, in felul sau amuzant, reuseste sa o cucereasca pe aleasa inimii lui si sa o determine sa il urmeze.

Dupa sapte ani, ii gasim pe Guido si Dora casatoriti si cu un fiu, Giosue (Giorgio Cantarini). In sfarsit, Guido a reusit sa-si deschida libraria mult visata. Din pacate, antisemitismul a atins in Italia cote maxime si, intr-o zi, Guido si fiul sau sunt ridicati de catre fortele de ordine si internati intr-un lagar de concentrare. Pentru a ramane alaturi de cei dragi, Dora cere sa mearga si ea in lagar.

De acum incolo unicul scop al lui Guido este sa-si salveze fiul si, mai ales, sa salveze inocenta acestuia,deorece nu vrea sa ajunga precum este el.

 

8.5/10


I was lookin' back to see if you were lookin' back at me
To see me lookin' back at you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predestination (2014) - 10/10

Doar ce l-am terminat, finalul a fost interesant, nu mă aşteptam. Când credeam că am înţeles totul, că nu mai e nimic de înţeles, atunci a venit finalul şi a arătat că mai era ceva  :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aliens

http://www.imdb.com/title/tt0090605/

 

The planet from Alien (1979) has been colonized, but contact is lost. This time, the rescue team has impressive firepower, but will it be enough?

 

9/10

L-am vazut pentru prima oara. Merita !


I was lookin' back to see if you were lookin' back at me
To see me lookin' back at you

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Maze Runner  - 2014

 

http://www.imdb.com/title/tt1790864/

 

CODUL ALERGĂTORULUI: NU ÎNCETA NICIODATĂ SĂ ALERGI, FII MEREU PE FAZĂ, ADU ÎNAPOI UN STROP DE SPERANŢĂ

Thomas se trezeşte într-un lift care urcă încet. Când liftul se opreşte şi uşile se deschid, ajunge în mijlocul unei colonii de băieţi care îl întâmpină în Luminiş - un vast spaţiu deschis înconjurat de ziduri uriaşe de beton. Mintea lui Thomas este pustie. Nu ştie unde este şi de unde a venit; nu îşi aminteşte cine sunt părinţii lui, ce trecut a avut .

 

Un film ok, cartea si mai ok, astept si celelalte doua serii.

 

8/10

Captivant.


...mai intai, fii liber...apoi, cere-o...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Predestination - 2014

 

http://www.imdb.com/title/tt2397535/

 

Predestionation este povestea vieţii unui Agent Temporal trimis într-o serie complicată de călătorii în timp, a căror menire este să continue activitatea sa de apărător al legii în eternitate. Acum, la ultima misiune, agentul trebuie să urmărească pe delincventul care i-a scăpat mereu de-a lungul călătoriilor în timp.

 

 

În sfârşit, un film al lui Ethan destul de reuşit...de la Training Day nu am mai văzut vreun film la fel de bun cu el. Nota personală: 7/10.


3678182622.png3678187660.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Talented Mr. Ripley

 

Nota personala: 9/10

 

 

 

Un banal acordor de piane pe nume Tom Ripley, pasionat de muzica jazz si avand extraordinara abilitate de a imita vocile si comportamentul diverselor persoane pe care le cunoaste, este pus de o interventie stranie a hazardului in situatia de juca rolul de detectiv particular amator, fiind platit de catre un armator foarte bogat din New York sa calatoreasca in Italia, sa il gaseasca pe boemul sau fiu Dickie Greenleaf si sa il convinga sa se intoarca acasa pentru a prelua afacerile familiei. Dupa ce ii cunoaste pe Dickie, o fire sensibila de artist si un barbat pasional, in cautare vesnica de aventura, precum si pe iubita acestuia - Marge Sherwood, tanarul Tom Ripley incepe o relatie foarte apropiata de prietenie cu cei doi si isi petrece cea mai mare parte a timpului in compania lor, pe cheltuiala batranului domn Greenleaf. Intrand in posesia unor secrete ale noului sau amic Dickie si folosindu-se de acestea la momentul potrivit, Tom Ripley devine invidios pe viata tumultuoasa, libera si lipsita de griji a acestuia, precum si pe relatia frumoasa si din ce in ce mai serioasa de iubire dintre Dickie si Marge, incepe sa-si fixeze idealuri inalte la care nu poate ajunge cu usurinta si isi propune sa inlature unul cate unul toate obstacolele care stau in calea lui spre a obtine o viata identica cu a celuilalt. Tesatura complicata de intrigi si planuri machiavelice pe care Tom Ripley le pune la cale conduc astfel spre un film plin de suspans si spre rasturnari neprevazute de situatie....

 


rf.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

The Hundred-Foot Journey (2014) - 7/10 - meh, previzibil si cliseic. nota asa mare pentru ca abordeaza un subiec care ma pasioneaza.

 

I Origins (2014) - 8/10 - bun film. abordeaza o teorie foarte interesanta iar povestea este spusa intr-un mod foarte frumos. Finalul m-a dezamagit putin, totusi.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...