Jump to content

Music Torrents ORG uses cookies. Read the Privacy Policy for more info. To remove this message, please click the button to the right:    I accept the use of cookies

Photo

Browserul Microsoft pentru Windows 10 nu va fi Internet Explorer

windows 10 internet explorer spartan

 • Please log in to reply
2 replies to this topic

#1 johnake

johnake

  Beerminator

 • Administrators
 • 482 posts

Posted 31 December 2014 - 02:38 PM

nPP3zMA.jpg

 

Se pare că numărul 11 va pune cruce mult urâtului, blestematului și batjocoritului Microsoft Internet Explorer, conform unor surse. În loc să mai stea la drawing board și să regândească pentru a n-a oară faimosul browser, conform spuselor lui Mary Jo Foley (analist-expert Microsoft) compania din Redmond va distribui un nou web browser odată cu lansarea Windows 10, Internet Explorer 11 rămânând doar o alternativă backwards-compatible.

 

Noul browser se află în stadiu de dezvoltare sub numele de proiect: „Spartan”. Brandul încă rămâne un mister, însă Foley subliniază faptul că acum câteva luni, angajații Microsoft au menționat într-un AMA Reddit faptul că gigantul din Redmont a luat în considerare renunțarea la numele și brandul „Internet Explorer”. Împlinind 20 ani în August 2015, acest brand este asociat cu mai multe puncte negative decât pozitive, ceea ce împinge Microsoft să nu mai lanseze „Spartan” sub umbrela Internet Explorer.

 

Conform surselor lui Foley, Spartan va folosi atât motorul de rendering Trident cât și motorul Chackra de Javascript de la Microsoft. Pe de altă parte, Tridentul folosit de Spartan va fi diferit față de Tridentul folosit de Internet Explorer. Foley citează pe Brad Sams de la Neowin, relatând că Microsoft a despărțit proiectul Trident în două ramuri separate, asta pentru a menține o variantă stabilă pentru compatibilitate și încă una pentru dezvoltarea motorului pentru noul browser.

 

Se așteaptă ca Spartan să fie mai light și mai rapid ca și Internet Explorer11; va include și suport adecvat pentru extensii. Se pare că va fi lansat  în două variante: desktop și mobile, odată cu apariția Windows 10. Foley speculează că Microsoft va face o mică demonstrație a noului browser pe la sfârșitul lui Ianuarie 2015, odată cu anunțarea oficială a Windows 10, însă nu se știe dacă browserul va fi disponibil în varianta următoare Windows 10 Technical Preview.#2 nFo

nFo

  Legenda

 • Administrators
 • 1,432 posts
 • LocationBehind you...

Posted 31 December 2014 - 03:43 PM

Pentru companii : un nou browser web nu va conta

Pentru utilizatorii de rand va fi greu sa renunțe la pachetul google

Microsoft este totuși bine venita sa (tot) încerce

Stai chill...


#3 johnake

johnake

  Beerminator

 • Administrators
 • 482 posts

Posted 31 December 2014 - 05:35 PM

Este cam târziu pentru un rebranding având în vedere că piața browserelor a ajuns la maturitate. Eu din comoditate nu renunț la Firefox. Recunosc anumite chestii utile ale Chromeului (pe care l-am folosit o perioadă bună de timp) însă FF a crescut sub ochii mei, l-am folosit de la versiunea 1.5. Era cea mai bună alternativă la Netscape.

Dar... e foarte bun drumul pe care merge Microsoftul în prezent, cred că am mai repetat chestia asta.


0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users