Jump to content
johnake

Browserul Microsoft pentru Windows 10 nu va fi Internet Explorer

Recommended Posts

nPP3zMA.jpg

 

Se pare că numărul 11 va pune cruce mult urâtului, blestematului și batjocoritului Microsoft Internet Explorer, conform unor surse. În loc să mai stea la drawing board și să regândească pentru a n-a oară faimosul browser, conform spuselor lui Mary Jo Foley (analist-expert Microsoft) compania din Redmond va distribui un nou web browser odată cu lansarea Windows 10, Internet Explorer 11 rămânând doar o alternativă backwards-compatible.

 

Noul browser se află în stadiu de dezvoltare sub numele de proiect: „Spartan”. Brandul încă rămâne un mister, însă Foley subliniază faptul că acum câteva luni, angajații Microsoft au menționat într-un AMA Reddit faptul că gigantul din Redmont a luat în considerare renunțarea la numele și brandul „Internet Explorer”. Împlinind 20 ani în August 2015, acest brand este asociat cu mai multe puncte negative decât pozitive, ceea ce împinge Microsoft să nu mai lanseze „Spartan” sub umbrela Internet Explorer.

 

Conform surselor lui Foley, Spartan va folosi atât motorul de rendering Trident cât și motorul Chackra de Javascript de la Microsoft. Pe de altă parte, Tridentul folosit de Spartan va fi diferit față de Tridentul folosit de Internet Explorer. Foley citează pe Brad Sams de la Neowin, relatând că Microsoft a despărțit proiectul Trident în două ramuri separate, asta pentru a menține o variantă stabilă pentru compatibilitate și încă una pentru dezvoltarea motorului pentru noul browser.

 

Se așteaptă ca Spartan să fie mai light și mai rapid ca și Internet Explorer11; va include și suport adecvat pentru extensii. Se pare că va fi lansat  în două variante: desktop și mobile, odată cu apariția Windows 10. Foley speculează că Microsoft va face o mică demonstrație a noului browser pe la sfârșitul lui Ianuarie 2015, odată cu anunțarea oficială a Windows 10, însă nu se știe dacă browserul va fi disponibil în varianta următoare Windows 10 Technical Preview.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru companii : un nou browser web nu va conta

 

Pentru utilizatorii de rand va fi greu sa renunțe la pachetul google

 

Microsoft este totuși bine venita sa (tot) încerce

Share this post


Link to post
Share on other sites

Este cam târziu pentru un rebranding având în vedere că piața browserelor a ajuns la maturitate. Eu din comoditate nu renunț la Firefox. Recunosc anumite chestii utile ale Chromeului (pe care l-am folosit o perioadă bună de timp) însă FF a crescut sub ochii mei, l-am folosit de la versiunea 1.5. Era cea mai bună alternativă la Netscape.

Dar... e foarte bun drumul pe care merge Microsoftul în prezent, cred că am mai repetat chestia asta.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...

×
×
  • Create New...