Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cateva CD-uri Audio (de prin anii 2000) refuza sa se sincronizeze in EAC (test & copy) sau chiar sa fie duplicate cu ImgBurn. Nu au zgarieturi (grave) si pot fi ascultate la Denon SACD/DVD-1930.

Ele au fost incercate cu unitati optice de la Asus (BW-12B1ST), Matshita (UJ8C1) si Pioneer (BDR-209D).

Ori e o conspiratie mondiala, ori lasati recomandari cu alt producatori (mai vrednici) de unitati optice.

PS. Asus stiu ca foloseste unitati LG si le rebranduieste, deci hai sa-l eliminam din start. 

PS#2. 3 CD-uri sunt produse de AMMA (2001/2002/2003) si 1 CD este produs de CAT MUSIC (2003)

Stai chill...

Posted

PS#3 conform https://forum.dbpoweramp.com/forum/dbpoweramp/cd-ripper/324732-cd-drive-accuracy-2024 

Unitatile optice incercate au urmatoarele procentaje de acuratete 

• Asus (BW-12B1ST)  (280 users): Submissions: 8752 accurate, 238 inaccurate, 97.3526 % accuracy
  • Matshita (UJ8C1) - nu exista in lista
    • Drive: MATSHITA - DVD-RAM UJ8C0 (297 users): Submissions: 8253 accurate, 118 inaccurate, 98.5904 % accuracy
    • Drive: MATSHITA - DVD-RAM UJ8C2 (151 users): Submissions: 4242 accurate, 83 inaccurate, 98.0809 % accuracy
  • Pioneer (BDR-209D) (442 users): Submissions: 17328 accurate, 328 inaccurate, 98.1423 % accuracy

Stai chill...

Posted

nu sunt expert. sper ca inputul meu sa ajute cu ceva.

tehnic, nu cred ca e problema cauzata de device-ul de citire, eu cred ca disk-ul este problema.

vezi ca CD-ul sa nu aiba "gauri" uita-te la lumina prin el si vezi daca trece lumina.  ideea este sa nu aiba print-ul zgariat (nu suprafata de citire). daca print-ul este zgariat, disk-ul poate fi compromis.  daca suprafata de citire este zgariata, poti incerca sa folosesti polish auto (ca ultima incercare) .

incearca sa citesti cd-ul la viteza mica, si sa enablezi eventualele setari pt error correction at read.

Set Read Speed and Error Correction:

• Open EAC and go to Drive Options (F10).
  • Under the "Extraction Method" tab, select "Secure Mode" for accurate ripping.
  • Enable "Drive has accurate stream", and "Drive caches audio data" if needed.
  • In the "Drive" tab, set read speed to a lower value (e.g., 4x or 8x).
  • Enable "Error Recovery Quality" set to high.

Technical related, but not necessary useful.

Topic: Cross-Interleaved Reed-Solomon Coding (CIRC)

Posted

Era un thread pe redacted in care se explica procedeul de "curatare" a suprafetei un CD zgariat/avariat.

Sper sa-l gasesc.

L.E.

L-am gasit

a.jpg

Solutie https://www.pro-detailing.ro/pasta-polish-plastic-meguiar-s-plastx-296ml.html

Hartie abraziva cu granulatie P2500 (ieftina) https://www.pro-detailing.ro/hartie-abraziva-3m-wetordry-401q-p2500-140-x-228mm.html

Hartie abraziva cu granulatie P1200 (ieftina) https://www.vopseleauto.com/produs/3m-coli-abrazive-wetordry-230x280-p1200

Hartie abraziva cu granulatie P2000 (mai multe optiuni) https://www.pro-detailing.ro/index.php?route=product/search&search=hartie abraziva p2000

I was lookin' back to see if you were lookin' back at me
To see me lookin' back at you

Posted

Eu recomand polish pt metal, si vata. Asa ai mai mult control.

Tipul de polish care se foloseste pt lustruit crom. Nu recomand hartie abraziva, sunt sanse mai mari sa iasa ceva foarte rau din asta.

Dar repet, daca este gaura in cd/ material lucios sarit, discul este compromis.

Posted

1. cd-urile se "curata" cel mai confortabil (convenient) cu putina pasta de dinti si apoi dus cu apa calie (sau rece)

se lasa maxim 1 minut pasta de dinti... altfel plasticul transparent devine incetosat (foggy / tulbure) si la-revedere cd

• alternativ se poate curata cu alcool / parfum si un disc demachiant / vata

2. am dat comanda de un bluray writer care stie bd-xl si m-disc => laserul unitatii optice va fi mai "avansat" si posibil sa citeasca / corecteze anumite gropi din cei 5km 😉 

• alternativ, comand si incerc si un pioneer BDR-S09 Submissions: 31306 accurate, 207 inaccurate, 99.3431 % accuracy

Stai chill...

Posted

vezi ce blue ray drive cumperi, cu unele nu poți faci rip la numite medii optice, au blocat feature-u asta hardware.

nu am verificat. daca are si blue ray si  m disk, s-ar putea sa aiba laser + lentila separată pt fiecare mediu.

încearcă sa îți dai seama la ce piesa se corupe copierea, si încearcă sa asculți track-ul si sa observi daca face click / "sare disk-ul".

Posted

Ce albume cu probleme ai maestre ?

Ca tot vorbim despre ele.

I was lookin' back to see if you were lookin' back at me
To see me lookin' back at you

Posted

Am spus mai sus … producatorii / casa de discuri 

A ajuns intre timp unitatea optica si urmează in weekend s-o călăresc #fingerscrossed

IMG_8438.gif

Stai chill...

Posted

Vestea buna e ca am facut update la windows si la firmware la unitatea pioneer si am reusit sa copiez imaginile la 2 din cd uri (urmeaza sa incerc si extractia directa)

Vestea proasta e ca “noua unitate MDisc & BD XL” desi a reusit si ea sa copieze restul cd urilor, nu citeste bluray uri (pentru ca windows e special sau nu ii place “glorie mielului” / filmele in franceza)

IMG_8447.jpeg

ps. In urmatoarele 48h sper sa urc din cd-urile problema

Stai chill...

Posted

Ei bine... Cu EAC actualizat si reconfigurat (+ firmware nou la Pioneer)

1. Pe burst mode merge sa extrag melodiile (in 3 minute era gata extractia)

2. Pe Secure mode primesc in continuare "Sync error / Read error"... cu exceptie la cd-ul de la CAT Music (deci +25% imbunatatire)

3. Ramane sa Incerc unitatea MDisc / BD XL sau imi ramane doar metoda neortodoxa cu imgburn

image.png

Stai chill...