Jump to content

Ultima carte citita

Tavinho

Recommended Posts

B?trânul ?i marea - Ernest Hemingway - 9/10

O scurta nuvela in care este scoasa in evidenta vointa umana, ilustrata extraordinar in imaginea batranului Santiago. Lectura e usoara, cursiva si felul in care este povestita pur si simplu te face sa n-o lasi din mana. E prima carte de la Hemingway pe care o citesc. Sigur vor urma si altele.

• 2 weeks later...

B?i... ultima carte pe care am citit-o a fost acum vreo 5-6 ani, Jurnalul lui Mircea Eliade, care era de fapt o re-citire. Mi-amintesc c? am citit-o în vreo trei luni (sînt dou? volume destul de groase), în func?ie de cum aveam chef, o pagin?, dou?, mai multe...

Ce e interesant e c?, lungindu-m? pe atîta timp, zi de zi cîte o pastil? (însemn?rile din jurnal sînt mai lungi sau mai scurte), la un moment dat m? sim?eam de parc? îi eram companion, parc? eram al?turi de el pas cu pas.

Ce a fost foarte mi?to ulterior, a fost c? orice carte de eseuri de-a lui deschideam (am cump?rat tot ce s-a tradus la noi), cînd citeam cuprinsul ei, întregul volum parc? mi se deschidea în cap, pentru c? ideile care îl preocupau pe Eliade deja le ?tiam din Jurnal.

Tot de vreo 5-6 ani n-am mai intrat într-o libr?rie (uneori din motive financiare, dar nu de asta în primul rînd, ci pentru c?, din anumite motive personale, eram încapabil s? citesc o carte cap-coad?  - doar r?sfoiam... - ?i m? s?turasem s? devin colec?ionar de c?r?i pe care eram incapabil s? le citesc).  Asta pîn? ast? var? cînd, dup? o gr?mad? de timp, am sim?it nevoia s?-mi iau dou? c?r?i ale unei autoare care nici m?car nu tr?ie?te din scris (e farmacist?), dar care, citindu-i posturile pe blogul personal, mi-a retrezit aten?ia asupra scrisului ca form? (vie) de exprimare (cumva tentat ?i de posibilitatea de a o în?elege/cunoa?te mai bine, e drept).

Din p?cate, n-am ajuns înc? s? le citesc - n-am avut înc? lini?tea pe care a? vrea-o ca s? m? apuc de ele...

Dac? ave?i chef, v? recomand foiletonul „Bozyre” (e în desf??urare), de pe blogul ?sta:  http://garapentrunoi.wordpress.com/

Eu, ca loser (în fine, discutabil :) ) de 45 de ani, pe lîng? faptul c?-mi place felul în care scrie, m? încînt? faptul c? v?zîndu-?i zi de zi de job-ul personal, a reu?it s? debuteze la 50 ?i de ani (plus un al doilea volum, la vreun an distan??), ?i înc? la o editur? destul de cunoscut?. E un model pentru mine... Pe sistemul: f? ce sim?i, fii tu însu?i, las? vr?jeala...

(Mam?, cît am scris...)

• 2 weeks later...

Luand exemplul lui newborn... mentionez, cu putina rusinica, :

Nu tin minte cand am citit (cap-coada) o carte.

Prefer informatia/povestile din surse digitale (ziare online) sau ecranizari (ca sa nu zic filme).

Profilul "educational" m-a saturat cu stiinte exacte si astfel dragostea de citit nu s-a prins de mine.

PS. Eu inteleg prin carte... un catalog de vreo 500 de pagini tiparite fata-verso cu scris mic (font

PS#2. Daca se pune... acum ~4 ani am comandat si rasfoit (cu interes) o versiune romaneasca de Kama Sutra. Dar avea poze, scris mare si pagini

Stai chill...

• 1 month later...
  • 4 months later...